Item 64
Do you need to declare cash when entering Spain?
At the Spanish border, cash of €10,000 or more per person per movement is declared before any check: article 34 Ley 10/2010 [1]. When entering from a non-EU country, you submit form E-1 to customs officers or, if there is no customs service at the crossing point, electronically or in person before the movement [2]. Traveller’s cheques and anonymous prepaid cards also count as means of payment (article 34.3) [1]. Failing to declare is punished with a fine from €600 up to 50% of the amount (article 57.3) and temporary seizure of the money (article 35.2) [1].
- In person
- Online
- Free
Where, how to book, documents, cost, timeframe
- Where
- Customs checkpoint at the airport or port, Aduanas AEAT
- How to book
- No appointment: the declaration is made at the border or in advance electronically in the AEAT sede (procedure DD01)
- Documents
- passport
- completed form E-1 for each person carrying €10,000 or more
- documents on the source of the funds (the bank will ask later)
- Cost
- free
- Period
- when crossing the border, or before the movement if there is no customs service at the crossing point
In detail: full article
Checked against the source on 03.10.2026. This is guidance, not a legal opinion.
