Item 174
Do I need a TIE?
A TIE is issued to everyone granted a visa or permit for more than six months, and it is requested in person (Article 209.1 RD 1155/2024); a card is also issued for a Ley 14/2013 permit of more than six months (Article 76.2) [1][2]. For a consular visa under Ley 14/2013, Article 75.4 says the visa allows residence without a TIE, while Article 209.1 requires the card; we have found no official clarification of how the two fit together [1][2].
- In person
- Free
- Lawyer needed
Where, how to book, documents, cost, timeframe
- Where
- Policía Nacional, police station for your place of residence
- Documents
- permit decision or visa showing its duration
- Cost
- free
- Period
- decided by the term of the permit: more than six months
More: full article · glossary term
Checked against the source on 03.10.2026. This is guidance, not a legal opinion.
